Alăptarea la sân a copilului îi va asigura o dantură perfectă la maturitate și risc mai mic de a avea apnee în somn . Iată ce spun medicii

Alăptarea bebelușului are numeroase beneficii atât fiziologice cât și psiho-emoționale. Au fost create și cursuri speciale de alăptat în care mama învață atât trucuri pentru a-i face pe micuți să accepte sânul, dar și importanța acestui gest. 

Poate părea greu de crezut, dar între modul în care un copil este alăptat și dezvoltarea fizionomiei și a danturii sale există o strânsă legătură. „În timpul alăptării mamele învață totul despre poziția pe care limba copilului trebuie să o aibă în cavitatea bucală atunci când suge. Mișcările limbii sunt foarte importante, pentru că dacă ele sunt dezvoltate corespunzător, asta ajută la dezvoltarea fizionomiei în mod corespunzător. Chiar și oasele se dezvoltă în funcție de poziția limbii. Dacă limba stă unde trebuie, ne asigurăm că arcadele noastre dentare sunt mai late, iar asta ne ajută la masticație și atunci când arcadele dentare sunt mai largi, limba stă corect în cavitatea bucală. Nu ni se mai înghesuie dinții, nu mai ajungem să purtăm aparate dentare” a explicat dr. Ilina Tranulis, medic primar pediatru, consultant în alăptare. 

Chiar și problemele pe care le impune apneea în somn pot dispărea, dacă bebelușii sunt alăptați așa cum trebuie. „ Mai mult, cel mai important lucru este că nu mai ajungem să facem apnee de somn. Apneea de somn la vârsta adultă înseamnă că limba nu are loc în cavitatea bucală, iar când dormim ea vine și blochează căile respiratorii în somn. Dacă limba nu stă pe palat în repaus, înseamnă că limba se sprijină pe alte structuri și poate schimba structura oaselor” a mai spus dr. Ilinca Tranulis. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes