Au apelat la operațiile de micșorare a stomacului, dar au sfârșit prin a mânca excesiv. Mărturiile medicilor, la Medika TV: „Un pacient a pasat șaorma și a consumat-o așa!”

De multe ori, în lupa cu kilogramele în plus pacienții cedează. Chiar dacă apelează la tehnici prin care vor să scape de surplusul de grăsime, mulți dintre ei sfârșesc prin a se reîntoarce la vechiul stil de viață. 

Operația de micșorare a stomacului este aleasă de multe persoane ca alternativă a diete, atunci când vor să scape de kilogramele în plus. Mulți dintre pacienți nu sunt însă pregătiți din punct de vedre psihologic pentru lupta cu grăsimea corporală și sfârșesc prin a reveni la vechiul stil de viață. „Au fost cazuri în care pacienții au topit ciocolată sau au blend-uit șaorma, special ca să poată să mănânce. Iar toate ronțăielile mici, alune fistic, au calorii mai multe decât zahărul și sunt complet interzise” spus, la Medika TV, dr. George Sirețeanu, medic primar chirurgie generală. 

Pentru a fi convinși că pacientul dorește să scape de surplusul de grăsime și că vrea să aibă o siluetă normală, înainte de operația de micșorare a stomacului, el este supus unui test psihologic. Dacă nu-l trece, el nu va fi operat. „

Înainte de operație, pacienții sunt supuși unor discuții cu o echipă interdisciplinară, din care face parte și un psiholog. Vrem să ne asigurăm dacă pacientul este capabil dacă într-adevăr vrea să-și schimbe stilul de viață. Dacă pacientul zice: „Eu voi mânca și după operație”, atunci nu-l operăm chiar dacă are obezitate morbidă pentru că din start este posibil să fie un eșec psihologic” a mai spus dr. George Sirețeanu.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes