Bolile inimii care pot fi tratate cu ajutorul cardiologiei intervenționale. Dr. Andrada Bogdan, la Medika TV: Există două zone de acțiune

Tehnică modernă de tratament a bolilor cardiovasculare, cardiologia intervențională este utilizată cu succes în cadrul Ponderas Academic Hospital. Invitată în studioul Medika TV, dr. Andrada Bogdan, medic primar cardiolog în cadrul acestei clinici, a explicat care sunt bolile cardiovasculare care pot fi tratate prin această procedură.

„Există două mari zone în care acționăm. Una din ele este inima și a doua este sistemul vascular general, vasele periferice. La nivelul inimii, explorarea tradițională cerută de pacienți este coronografia, metoda care vizualizează arborele coronarian. Inima este un mușchi, hrănit de 3 vase, atunci când se produc îngustări la nivelul acestor vase, zona de mușchi irigată de vas suferă, sau, în cazul extrem al infarctului de miocard, moare” a explicat la Medika TV,  dr. Andrada Bogdan, medic primar cardiolog în cadrul Ponderas Academic Hospital.

Cardiologia intervențională oferă posibilitatea explorării în detaliu a inimii și a vaselor coronariene. Astfel, medicii identifică rapid afecțiunile și le tratează.

„Ce oferă cardiologia intervențională în acest sens, este explorarea coronografică, prin care, pe la mână sau pe la picior, ajungem la nivelul vaselor coronare cu niște catetere foarte lungi, subțiri, se injectează aceste vase cu substanță de contrast, le colorăm, vedem îngustarea, oprirea, și descoperim zona cu probleme, apoi luăm decizii” a declarat dr. Andrada Bogdan, la Medika TV.

În timpul prezenței sale în studioul Medika TV, medicul Andrada Bogdan, din cadrul Ponderas Academic Hospital, a oferit și sfaturi tuturor persoanelor aflate în riscul de a dezvolta o boală cardiovasculară.

„Pacienții cu factori de risc cardiovascular sunt  fumători, dislipidemici, diabetici, supraponderali sau sedentari. Ei ar trebui să facă un bilanț cardiologic. Cardiologul efectuează rapid o electrocardiogramă, un consult clasic. Pacientul poate să aibă și semne premergătoare, de exemplu, la efort observă că apare o jenă în piept. Apare oboseala, apare o jenă mandibulară sau în spate, este angina tipică de efort. Aceste simptome ne pot spune că se petrece ceva la nivelul vaselor coronare, începe să se îngusteze unul din vase” a explicat dr. Andrada Bogdan.

Sănătatea inimii este importantă pentru fiecare dintre noi. Pentru un diagnostic precis și tratament personalizat cere sfatul specialiștilor Ponderas Academic Hospital.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes