Când trebuie să ducem colesterolul la medic. Sfatul specialistului: „Sportul ne scapă de toate problemele”

Colesterolul are multiple proprietăți în organism. Există însă și situații în care el ne poate pune în pericol sănătatea și declanșa boli pe care, din păcate, nu le mai putem vindeca.

Pentru a înțelege mai bine care este rolul colesterolului în organism trebuie să știm ce este această substanță și cum ne ajută.

Colesterolul este o grăsime, având un rol important pentru organism. El se găsește în membrana celulară și ajută la creșterea și cicatrizarea țesuturilor. În producția hormonilor, cu rol important în organism. Ajută la digestia grăsimilor. Ajută la sinteza vitaminei D, care are rolul de a ne întări oasele”, a explicat dr. Alexandra Dumitru, medic cardiolog, la Medika TV.

În organism există două tipuri de colesterol. Colesterolul bun, care ajută la sinteza grăsimilor și altor substanțe și colesterolul rău, cel care se depune pe vasele de sânge. Ceea ce trebuie noi să facem este să reducem colesterolul rău și să-l creștem pe cel bun. Deși există terapii medicamentoase în acest sens, medicii ne recomandă în primul rând să facem mișcare.

„Una dintre cele mai importante soluții naturale de a crește colesterolul bun este sportul. Mă refer aici la exerciții de tip cardio, care cresc frecvența cardiacă. Inclusiv orele de fitness pot fi de ajutor în astfel de situații. Sunt alimente care ajută la creșterea colesterolului bun. Alimentele bogate în omega 3 de exemplu. Proteinele din laptele de soia”, a precizat dr. Alexandra Dumitru, medic cardiolog, la Medika TV.

Din păcate, dezechilibrul colesterolului în organism nu poate fi depistat. Pacienții își dau seama de aceste probleme, abia în momentul în care se confruntă cu probleme grave ale sistemului cardiovascular.

Din păcate semnele sunt foarte greu de depistat. Pacienții ajung la medic abia atunci când au probleme din cauza colesterolului care s-a depus pe vasele de sânge. Apar probleme cardiace, precum hipertensiune arterială, de exemplu”, a precizat dr. Alexandra Dumitru, pentru Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes