Cât de des ar trebui, de fapt, să mergem la medicul stomatolog? Sfaturile specialiștilor

Sănătatea dinților ar trebui să ne preocupe la fel de mult ca cea a întregului organism. De aceea, medicii recomandă efectuarea de controale regulate, la medicul stomatolog.

Cel mai important ar trebui să ne intre în automatism, ca la orice analiză medicală pe care o facem, pentru că apar niște probleme și la nivelul cavității bucale, să realizăm odată la 6 luni un control stomatologic. Totul începe cu un consult, pentru a vedea punctul de plecare și unde ne dorim să ajungem. De aici procedurile se pot împărți într-o gamă destul de variată” a explicat, la Medika TV, dr. Alin Gabor, medic stomatolog.

Chiar dacă pacienții pun mai mult preț pe estetica dinților și lasă sănătatea într-un plan secund, medicii spun că cel mai bine ar fi să primeze sănătatea danturii noastre. „Ca o împărțire bazală a stomatologiei, vorbim despre sănătatea dinților și estetica lor. Dar ele mereu se întrepătrund. Pacienții trebuie să înțeleagă că primează sănătatea dinților. Apariția infecțiilor care pot transmite infecții la nivelul întregului organism. Anumite bacterii din gură, dacă nu le tratăm la timpul potrivit pot afecta analizele bazale de sănătate” a mai spus dr. Alin Gabor.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea