Ce este „insomnia partenerului” și cum poate fi tratată? Răspunsurile oferite de medici, în direct la „Doctor Medika”

Partenerii de viață ai persoanelor care suferă de apnee în somn se confruntă de asemenea cu probleme. Chiar dacă partenerii lor reușesc să mai ațipească din când în când și sunt treziți de lipsa de aer, aceste persoane nu reușesc să mai adoarmă și suferă de „insomnia partenerului”.

Orice persoană a cărei jumătate sforăie din cauza apneei în somn resimte mai mult decât aceasta pentru că nu se poate odihni. Este cuprinsă de o stare de anxietate și astfel nu mai poate adormi. „Atunci când vorbim despre apnee în somn, apare o altă boală, insomnia partenerului. Partenerul este foarte speriat pentru că are impresia că persoana iubită, din cauza apneei în somn, a murit. Astfel, face tot ce poate ca să o trezească” a explicat dr. Mihaela Sescioreanu, medic pneumolog cu competență în Somnologie, în direct, la „Doctor Medika”. 

De cele mai multe ori, pacientul care suferă de apnee în somn nu realizează riscurile la care-și supune partenerul. „De cele mai multe ori pacientul nu-și dă seama, pentru că ele se întâmplă frecvent. În funcție de frecvență definim severitatea sindromului de apnee. Dacă se oprește din respirat de maximum 5 ori pe oră, înseamnă deja că are un sindrom de apnee” a explicat dr. Mihaela Sescioreanu. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea