Ce valoare vor avea gărzile pentru angajații din domeniul medical? Ordonanță de Urgență adoptată de Guvernul României

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență cu privire la valorile îndemnizațiilor acordate angajaților din sistemul sanitar pentru gărzile pe care le efectuează. 

Potrivit actului normativ, plata gărzilor va fi de 500 – 1000 de lei pentru medicii specialiști și de 250-500 de lei pentru medicii rezidenți. 

„Au fost nişte precizări legate de acordarea acelor indemnizaţii personalului medical; medicilor care efectuează gărzi, în valoare de 500 până la 1.000 lei. Am introdus o nouă categorie pe care nu trebuie în niciun fel să o marginalizăm, dimpotrivă, trebuie s-o încurajăm să lucreze şi să rămână în sistemul de sănătate în România.

Se vor acorda indemnizaţii la jumătate din valoarea pentru un medic specialist, adică între 250 şi 500 lei, pentru efectuarea de gărzi de către medicii rezidenţi. Deci tinerii medici vor beneficia şi ei la rândul lor de această indemnizaţie”, au transmis reprezentanții Guvernului României, într-o conferință de presă. 

În ceea ce privește asistenții medicali, moașele sau alte categorii de personal, valoarea îndemnizațiilor pentru gărzile efectuate este de 500 de lei, la care se adaugă plata sporurilor pentru cei care efectuează ture, potrivit noii Ordonanțe. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea