Centru non-stop cu program doar ziua. Paradoxurile campaniei de vaccinare din România

Pe 23 martie, la Spitalul Județean Timișoara a fost deschis primul centru de vaccinare non-stop din România.

Evenimentul a făcut înconjurul țării, iar ceea ce a reușit să facă unitatea medicală timișoreană a fost dat ca exemplu de oficialii din sănătate, dar și de responsabilii CNCAV.

Totuși, centrul nu a putut funcționa non-stop până acum dintr-un motiv… românesc: oamenii nu s-au putut programa pe platformă decât până la ora 20.00.

Singurele imunizări făcute după această oră i-au vizat pe cei care nu au reușit să ajungă la ora la care fuseseră programați.

Într-o declarație pentru Opinia Timișoarei, managerul SJU Timișoara, Raul Pătrașcu, a spus că numărul timișenilor care au mers la centrul de vaccinare după ora 20.00 a fost extrem de redus, dar că această situație s-ar putea îndrepta odată ce va fi permisă programarea non-stop prin intermediul platformei de vaccinare.

„După ora 20.00, în general, vin cei care nu au apucat să se vaccineze peste zi, cei care erau pe listele de așteptare. Conform raportului pe care îl avem întocmit pentru săptămâna trecută, cei mai mulți dintre oameni au venit să se vaccineze pana în ora 21.00, iar cel mai mare număr de oameni care au venit după ora 23.00, într-o singură noapte, este de de 18.

Deocamdată, oamenii sunt încă reticenți, pentru că nu avem ora trecută oficial pe declarație. Odată ce se va reglementa problema cu platforma de programări, se reglementează și faptul că activitatea de vaccinare face excepție de la restricțiile de circulație și atunci sperăm să vină un număr mai mare de oameni la vaccinare și pe timp de noapte”, a spus pentru sursa citată Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Presa din Timiș mai precizează că programările pentru perioada de noapte ar putea deveni operaționale pe platforma de vaccinare în aceste zile.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes