Cremă cu factor de protecție solară și iarna. De ce riscuri ne scapă

Indiferent de anotimp și de vreme, e bine să ne protejăm de radiațiile solare care pot avea efective nocive asupra pielii. Expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete poate duce în timp la apariția cancerului de piele. De aceea, specialiștii recomandă fotoprotecția chiar dacă e înnorat și plouă. Radiațiile ultraviolete există și în zilele mohorâte și, chiar dacă sunt invizibile, “atacă” fiecare bucățică de piele expusă.

Invitată la Medika TV, dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatolog a vorbit despre riscul apariției cancerului de piele și necesitatea folosirii cremelor cu factor de protecție solară.

Mulți oameni folosesc cremele cu factor de protecție doar atunci când se expun la soare vara, când merg la mare, dar acestea trebuie aplicate în orice anotimp, inclusiv iarna, când e zăpadă. În fiecare zi înainte să ieșim din casă trebuie să folosim o cremă cu factor de protecție. Protecția cea mai mare este oferită de crema cu factor de protecție 50, care asigură o protecție de 98% de razele ultraviolete, în special pentru UVA. La fel de bună este și o cremă cu FPS 30. Ultravioletele sunt responsabile pentru o mulțime de afecțiuni ale pielii, iar o expunere prelungită la soare poate duce la apariția cancerului de piele. Copiii mai ales trebuie protejați de expunerea prelungită la soare, pentru că riscul de cancer crește odată cu înaintarea în vârstă. Este adevărat că razele soarelui au și efecte benefice asupra sănătății, cu ajutorul lor este sintetizată vitamina D de corpul uman, de asemenea fortifică imunitatea, dar dacă nu ținem cont să ne protejăm, asistăm la o îmbătrânire prematură a pielii și, în multe cazuri, la cancer”, a spus medicul dermatolog Pavelina Andrei.

Riscul de cancer de piele este mai  crescut în cazul persoanelor care au o culoare deschisă a pielii, care trebuie să acorde o atenție sporită cremelor pe care le folosesc. Efecte nocive asupra pielii nu o au doar razele solare, ci și radiațiile ultraviolete de la solar.

Categorii: Sfatul specialistului, Știri
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
+