De ce este Terapia Intensivă o specialitate medicală mai puțin căutată de absolvenții de medicină? Dr. Daniela Diartro, medic ATI: „Poate fi extrem de epuizant” 

Anestezia și Terapia Intensivă se numără printre specialitățile medicale mai puțin atractive pentru absolvenții de medicină. Profesia de medic ATI nu este însă la îndemâna oricui, fiind extrem de epuizantă. 

Specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă nu se bucură de prea multă popularitate în rândul absolvenților de medicină. Anual, la rezidențiatul dedicat acestei specialități, se înscriu tot mai puțini candidați deși numărul locurilor este ridicat. Medicii care au experiență în această specialitate au vorbit deschis depre motivul pentru care tinerii absolvenți refuză să o aleagă.

„Este o meserie grea, care implică foarte multe nopți nedormite. În România, anesteziștii fac și Terapie Intensivă. Sunt alte state precum SUA sau UK, sunt anesteziști care fac doar asta. Când le faci pe amândouă lucrurile sunt complicate și epuizante. Suntem obosiți din cauza Terapiei Intensive, unde este un consum de energie foarte mare și din cauza aceasta, există o limitare a dorinței doctorilor de a urma această cale” a declarat dr. Daniela Diartro, medic primar ATI, la Medica TV, în cadrul emisiunii „Doctor Medika”. 

Deși obositoare, Terapia Intensivă este considerată o specialitate medicală care îi pune pe medici mereu în alertă. „Este o specialitate foarte provocatoare, pentru că tot timpul trebuie să ai mintea ocupată, să citești, să te informezi. Lucrurile progresează foarte mult și trebuie să ții pasul, apar alte medicamente, alte substanțe. Meseria asta îți oferă oportunitatea de a învăța foarte multe lucruri noi” a mai spus dr. Daniela Diartro, la Medika TV. 

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes