Decizia ANI este total incorectă

Monica PopManagerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Monica Pop, a declarat joi pentru AGERPRES că sesizarea de către ANI a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării sale pentru conflict de interese în materie penală este o decizie ‘total incorectă’.

‘Nu ştiu dacă este o decizie, mie nu mi-au comunicat absolut nimic. Procesele pe care le avem cu această asistentă cu grave probleme psihice… probabil dacă rămânea în spitalul nostru ar fi băgat cuţitul în spatele cuiva. S-a bătut cu domnul Călin Geambaşu într-o noapte. De acolo au pornit toate lucrurile în urmă cu mulţi ani. I s-a desfăcut contractul de muncă şi avocaţii aceia ne-au apărat numai şi numai în calitate de directori de spital, niciun fel de alt proces, niciodată. Este adevărat că ea mi-a făcut mie sesizări ca persoană fizică, dar persoană fizică în calitate de director de spital, nu altceva. Ei ne-au apărat numai şi numai în această situaţie. Această persoană are 300 şi ceva de procese cu toţi miniştrii Sănătăţii, cu DSP, cu toţi judecătorii şi procurorii care au dat NUP. Este un om cu probleme psihice grave de tot. Eu nu puteam să las să rămână în spital un asemenea om, care ar fi făcut acelaşi lucru ca cel de la Perla, împuşca sau omora pe cineva. O cunosc toate instanţele de judecată din ţară, a mutat procese pe care noi le-am câştigat, pe toate. Cred că procesele noastre sunt cel puţin 40-50. Pe toate le-am câştigat noi şi a făcut plângere penală inclusiv inspectorului ANI. Decizia ANI este total incorectă, ei ştiu foarte bine’, a afirmat Monica Pop.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării medicului Monica Pop, manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, pentru conflict de interese în materie penală.

Potrivit unui comunicat al ANI remis joi AGERPRES, Monica Pop a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală, întrucât, în calitate de manager, a încheiat în perioada 2010 – 2013 un număr de 62 de contracte de asistenţă juridică şi de reprezentare în instanţă a intereselor spitalului cu cabinetele de avocatură Puiu Gabriela şi Gătejeanu Florian.

Valoarea celor 62 de contracte ale spitalului cu cabinetele de avocatură este de 60.650 lei.

Totodată, cabinetele de avocatură Puiu Gabriela şi Gătejeanu Florian au reprezentat în instanţă şi interesele acesteia, în calitate de persoană fizică, în aceleaşi procese civile ale căror părţi sunt Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti şi Monica Pop.

În acest sens, între Monica Pop şi cabinetele de avocatură menţionate au fost încheiate 27 de contracte de asistenţă juridică şi reprezentare, în valoare totală de 6.000 de lei.

Astfel, cabinetele de avocatură au fost remunerate atât de Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, reprezentat de Monica Pop, în calitate de manager, cât şi de persoana fizică Monica Pop.

Infracţiunea de conflict de interese este prevăzută de art. 253 (1) din Codul Penal al României, care prevede: ‘Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă’.

ANI susţine că a informat-o pe Monica Pop despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, iar medicul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Categorii: Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea