Dr. Cătălin Cîrstoveanu a vorbit în exclusivitate la Medika TV despre proiectul privind extinderea secției ATI-Neonatologie a Spitalului „Marie Curie”: „Există datorită comunității”

Spitalul „Marie Curie” din Capitală este singurul care deține cea mai mare secție de ATI-Neonatologie din țara noastră. Sute de copii sunt salvați de la moarte, datorită medicilor care își desfășoară activitatea aici. Pentru ca micii pacienți să beneficieze de condiții de tratament mai bune, secția a intrat într-un proces de renovare și extindere. O mare parte din fonduri provin de la oamenii obșinuiți.

Extinderea secției ATI-Neonatologie a Spitalului „Marie Curie” din București costă peste 18 milioane de euro. Proiectul este unul public-privat, însă cea mai mare parte din fonduri au fost alocate de către societatea civilă, prin intermediul organizațiilor non-profit.

Invitat în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal”, dr. Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției ATI-Neonatologie a Spitalului „Marie Curie” din București, a vorbit despre desfășurarea acestui proiect. „Sunt 18 milioane de euro pentru extinderea secției ATI -Neonatologie. Jumătate din bani sunt bani privați, acum cel mai mare investitor este comunitatea. Peste 2 milioane de euro sunt investiți de comunitate în acest proiect. Turnăm plăcile între etaje, structura metalică este făcută. Urmează să învelim construcția și începe să ne facem licitațiile pentru instalații. Vom avea în plus 20 de paturi de ATI, pentru că lucrurile au evoluat foarte mult. Ne dorm să avem sală de operație în mijlocul reanimării” a explicat dr. Cătălin Cîrstoveanu.

Între timp, au fost desemnați primii câștigători ai proiectelor PNRR privind amenajarea de paturi ATI-Neonatologie, care urmează să intre pe lista scurtă pentru finanțare. Deși România are nevoie de cât mai multe astfel de paturi, au fost declarate eligibile mai puține proiecte. „N-a fost un interes senzațional din partea unor manageri din România, care ori n-au putut, ori n-au vrut să dezvolte segmentul de îngrijire intensivă pentru nou născuți. Din cele peste 120 de paturi pe care doream să le extindem împreună cu Ministerul Sănătății, pentru a acoperi această nevoi de paturi de urgență pentru nou născuți vor fi practic amenajate aproximativ 60. Este un proiect care vizează întreagă țară” a mai spus dr. Cătălin Cîrstoveanu.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes