Fenomen îngrijorător, semnalat de dr. Cristian Andrei: “40% din pacienții psihiatrici își mint medicul”

A minți e o caracteristică umană universală, întâlnită în toată lumea. De la minciuni inocente, spune pentru a nu răni pe cineva drag, până la povești fabuloase ori chiar minciuni care pot avea efecte distrugătoare, pentru mulți oameni acestea sunt un automatism sau un refugiu.

Minciuna este, potrivit specialiștilor, o deprindere de bază, pe care o învățăm de mici, de la vârsta de aproximativ 3 ani, și care ne ajută, în timp, pentru a ne atinge scopul în viață – social, profesional, personal etc.

În unele cazuri, minciuna poate fi extrem de periculoasă. Cunoscutul dr.  Cristian Andrei, medic specialist neuropsihiatru, a dezvăluit, la Medika TV, o situație de-a dreptul îngrijorătoare, care a devenit un adevărat fenomen în ceea ce îi privește pe pacienții cu afecțiuni psihice: mint, spunându-I medicului că au luat tratamentul prescris, când în realitate nu au făcut-o.

“În afecțiunile psihiatrice, 40 la sută din pacienți îl mint pe curantul lor cu privire la tratament, dacă mai iau sau nu medicația, care e doza. E un procent îngrijorător, sunt enorm de mulți pacienți care își mint medicul în România”, a spus dr. Cristian Andrei la Medika TV.

Potrivit specialistului, tot mai mulți români sunt anxioși, deprimați.

Cel mai mult mă îngrijorează problemele de sănătate mintală a comunităților, cum sunt cele care cultivă suspiciunea și agresivitatea între concetățeni, mai ales din cauza subiectelor agresive dezbătute de televiziuni. Un alt fenomen patologic îngrijorător este alienarea pe internet”,  a mai spus dr. Cristian Andrei.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes