Galați, controale zilnice. Cine nu respectă, dosar penal

Controale la domiciile persoanelor aflate în izolare după ce au revenit din zone cu numeroase cazuri de coronavirus.

Se întîmplă începând de astăzi la Galați unde ultimele date arată că 364 de persoane ar trebui să fie izolate. Verificările vor fi făcute de poliţişti şi de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică. Echipele mixte de control vor merge la domiciliile celor izolaţi pentru a verifica dacă ei respect regula de a nu ieşi din case. Cei prinşi că nu rămân izolaţi se vor alege cu dosare penale.

” Vor fi organizate echipe de control din DSP și IPJ Galați ce se vor deplasa la persoanele care se află în autizolare pentru a vedea cum sunt duse la îndeplinire dispozițiile Departamentului pentru Situații de Urgență și ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență, astfel încât să preîntâmpinăm orice risc cu privire la infectarea cu coronavirus. Echipele se vor deplasa pe teren, vor verifica la fiecare adresă dacă persoanele respective sunt la domiciliu. Dacă nu sunt la domiciliu vor fi demare cercetări conform dispozițiilor legislației în materie”, a declarat pentru Medika Tv, prefectul de Galați, Gabriel Avrămescu.

În judeţul Galaţi, în acest moment, sunt 364 de persoane izolate la domiciliu, 4 în carantină în centrul special identificat de autorităţi, iar internate în spital sunt 5 persoane, între care doi copii de 3 și respectiv 5 ani.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea