GESTURI IMPRESIONANTE ALE UNOR MEDICI CLUJENI. Ceea ce au făcut pentru pacienții lor a mișcat pe toată lumea

Actual de Cluj publică în ediția de astăzi un editorial care arată dedicarea unor medici și omenia, ale căror gesturi i-au impresionat nu doar pe pacienții lor, ci pe toți cei care au aflat ce au făcut. Ei nu doar că au respectat jurământul depus, dar au mers mai departe.

Publicația clujeană scrie despre medici și nu numai, ale căror gesturi sunt demne de toată lauda.

Este cazul dr. Cristian Tiberiu Jianu, șeful secției HIV/SIDA de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care a plătit din propriul buzunar o analiză scumpă pentru un pacient fără posibilități materiale, fără ca acesta să știe.

Apoi este cazul dr. Laura Moșuțiu, medic primar infecționist, pentru care empatia și apropierea de pacienți sunt mai importante decât riscul infectării.

Și, nu în ultimul rând, este prezentată povestea recuperării unui bolnav COVID-19, care s-a făcut bine datorită modului în care a fost tratat în primul rând de oamenii din jur – medici, asistenți și nu numai.

“Tineți-i pe toți minte. Un gând bun pentru ei nici n-ar strica.”, scrie în final autorul impresionantului editorial despre oamenii din prima linie, care fac minuni, și pe care îl puteți citi AICI.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea