Guvernul României a aprobat Strategia de Sănătate 2023 – 2030. Iată ce prevede documentul 

Guvernul a adoptat Strategia de sănătate 2023-2030, document realizat cu sprijinul Ministerului Sănătății. Această strategie își propune creșterea duratei de viață, prin dezvoltarea unor programe preventive. De asemenea, medicina de familie va fi mult mai mult în atenția autorităților, medicii putând să pună diagnostice și să prescrie tratamente. 

Principalul scop al Strategiei de sănătate elaborată de Ministerul Sănătății și aprobată de Guvernul României este de a dezvolta programe preventive cu ajutorul cărora calitatea și durarea vieții în țara noastră să crească. „Strategia de sănătate 2023-2030 este corelată cu toate strategiile sectoriale, plecând de la Planul Naţional de Control al Cancerului, continuând la deja finalizatele, dar trebuie să le şi aprobăm în curând, Strategia pentru boli cardiovasculare şi cerebrovasculare. E vorba despre alte boli netransmisibile, cum ar fi diabetul, dar şi pentru bolile transmisibile. Care este de fapt ideea acestei strategii? Îmbunătăţirea indicatorilor stării de sănătate din România, inclusiv creşterea duratei de viaţă în România se poate face prin dezvoltarea, pe de o parte, a programelor preventive care fac parte integrantă din noul contract cadru care a fost semnat în cursul acestui an de Casa de Asigurări de Sănătate şi implicarea medicilor de familie în momentul de faţă este mult mai consistentă” susține Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. 

Totodată, Strategia oferă sistemului medical sustenabilitate în ceea ce privește resursele financiare și umane. „Această strategie are prevederi exprese referitoare la asigurarea rezilienţei şi sustenabilităţii sistemului atât din punct de vedere financiar, cât şi din punctul de vedere al resurselor umane, iar creşterea colectării fondurilor de către Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate este o prioritate a acestui guvern şi prin această strategie devine o prioritate a tuturor guvernelor care vor urma” a mai spus ministrul Sănătății. 

 

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea