Încă putem opri valul 4 al pandemiei. Ce trebuie să facem să prevenim apariția unui nou val

Specialiștii în medicină susțin că un nou val la pandemiei este posibil să apară dacă nu luăm măsurile de protecție necesare.

Medicii atrag atenția că pentru a împiedica apariția unui nou val al pandemiei este important ca numărul persoanelor vaccinate să crească.

Încă putem opri valul 4, acesta este mesajul cel mai important. Dacă ne vaccinăm, dacă și numai dacă ajungem la 1 septembrie cu acest 50% deja imunizați astfel încât să-i putem înlocui pe cei care deja s-au imunizat natural acum și la care imunitatea le va scădea până în toamnă. Trebuie să-i înlocuim cu imunitate solidă obținută prin vaccinare. Dar și cu aceștia trebuie discutat separat. Poate fac vaccinul cu o singură doză, poate îi convingem cumva să vină mai repede la centrele de vaccinare ”, a precizat medicul și cercetătorul Octavian Jurma, în direct la Medika TV.

Mai mult decât atât, specialiștii susțin că vaccinarea este importantă pentru creșterea imunității în fața infecției, având în vedere că imunitatea obținută natural nu este la fel de eficientă, mai ales în privința noilor tulpini virale.

E important de știut că cei care se bazează pe imunitatea post infecție e bine să se vaccineze pentru că această imunitate scade mult mai ușor, iar tulpinile braziliană și indiană infectează mai ușor pe cei cu imunitate dobândită natural și produc cazuri mai grave”, a mai spus dr. Octavian Jurma.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea