Maraton Medika TV – Sănătatea dentară în România. Primul control stomatologic la copii pentru dinți de lapte sănătoși

Singura televiziune medicală din România, Medika TV, a realizat o ediție specială dedicată sănătății orale, intitulată Maraton Medika TV Sănătatea dentară în România. În cadrul dezbaterilor s-a discutat despre momentul în care trebuie realizat primul control stomatologic la copii și importanța pe care o are pentru dinți de lapte sănătoși un medic pedodont.

Seria dezbaterilor din cadrul emisiunii Maraton TV Sănătatea dentară în România a fost deschisă de prof. univ. dr. Mihai Juncar, medic primar chirurgie maxilo-facială în cadrul Clinicii MaxiloMED din Oradea. În intervenția sa, specialistul a vorbit despre momentul în care trebuie realizat primul control stomatologic la copii. O astfel de investigație este necesară pentru ca cei mici să aibă dinți de lapte sănătoși și a explicat când copiii pot fi aduși în cabinetul unui medic pedodont.

Dinți de lapte sănătoși prin interacțiunea cu un medic pedodont

Clinica MaxiloMED din Oradea, a cărei activitate este coordonată de prof. univ. dr. Mihai Juncar oferă o gamă diversă de servicii stomatologice destinate copiilor, pentru ca cei mici să aibă dinți de lapte sănătoși. De sănătatea dinților copiilor are grijă un medic pedodont. Astfel, orice consult stomatologic la copii începe cu apariția primului dinte de lapte.

„La primul control stomatologic se merge atunci când a apărut primul dinte de lapte. Există o întreagă specialitate numită pedodonție este echivalentul oarecum a pediatriei. S-a inventat tocmai datorită importanței pe care tratamentul afecțiunilor la copii îl are în populație. Lucrurile sunt legate de obicei între ele și prezența unor infecții cronicii, prezența unor modificări în dezvoltarea maxilarelor la copii pot să aibă repercusiuni serioase în ivața de adult” a explicat prof. univ. dr. Mihai Juncar, în cadrul emisiunii Maraton Medika TV – Sănătatea dentară în România.

Emisiunea Maraton Medika TV – Sănătatea dentară în România a fost creată cu scopul de a oferi publicului larg informații despre cele mai noi tipuri de intervenții stomatologice, astfel încât accesul la servicii medicale stomatologice să fie îmbunătățit.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea