Menopauza și terapia de substituție hormonală. Este benefică pentru corpul femeii?

Dr. Carmen Ianiotescu, medic primar obstetrică-ginecologie, susține că femeile care au intrat la menopauză pot apela la terapia cu substituție hormonală, dar înainte de a  lua acest tratament, trebuie să efectueze o serie de teste speciale. Totul pentru a preveni apariția unor afecțiuni precum bolile de inimă sau cancerul mamar.

„Terapia de substituție hormonală poate fi recomandată pacientelor care au intrat deja la menopauză, dar depinde de calitatea vieții. Dacă pacienta are o calitate a vieții scăzută din cauza simptome menopauzei, precum bufeurile puternice sau insomniile, dacă apare atrofia vaginală, toate aceste simptome care duc la scăderea calității vieții ar impune o terapie de substituție hormonală” a explicat, luni seară, la Medika TV, dr. Carmen Ianiotescu .

Tratamentul poate fi însă administrat pe perioade de timp de până la 5 ani. „Studiile spun că acest tratament poate fi administrat pe o perioadă de 5 ani. Unele paciente doresc să fie protejate de acești hormoni și își doresc administrarea acestei terapii. Totul în urma unui screening complet pentru a știi că totul este în regulă cu organismul lor” mai spus dr. Carmen Ianiotescu.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes