Model de bună practică la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Managerul Cristian Oancea: „Am făcut tot ce este posibil pentru colegii noștri”

În timp ce multe spitale caută soluții pentru a depăși criza sanitară, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara poate fi un model de bună practică în privința gestionării pandemiei.

Într-o intervenție în direct în ediția de luni a emisiunii „Medika Special”, dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a explicat măsurile pe care le-a luat pentru a acoperi necesarul de personal:

La ATI am început cu un deficit, dar l-am corectat pe parcurs. Am luat inițial pe PFA, am umplut diagrama, după care am bugetat posturile, acum așteptăm să treacă bugetul și de Consiliul Local ca să le scoatem la concurs. Am făcut tot ce este posibil pentru colegii noștri, inclusiv am angajat și kinetoterapeut specializat pe respirație de ATI”, a spus dr. Cristian Oancea la Medika TV.

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a reușit să ofere pacienților COVID-19 internați toată procedura terapeutică de care aceștia au nevoie.

Avem acum trei colegi kinetoterapeuți, atât pentru formele de COVID, cât și pentru terapia non-COVID-19. Suntem unul dintre spitalele care am încercat să acoperim toată aria de terapie, inclusiv psihoterapie. Avem un psiholog clinician care intră pe rând în secțiile roșii, care stă pe rând de vorbă cu pacienții, îi identifică pe cei mai vulnerabili și sunt anumite măsuri pe care le face cu ei”, a mai precizat dr. Cristian Oancea, în direct la Medika TV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes