O mamă nutriționist dezvăluie alimentele pe care nu le-a oferit niciodată copilului său, în primii ani din viață

Începutul perioadei diversificării este încărcat de emoții deopotrivă pozitive și negative – bucuria că începe o nouă etapă, tristețea la conștientizarea faptului că timpul trece ireversibil, dar și teama că alimentele oferite nu sunt potrivite pentru un start bun în alimentația de om mare.

Dacă nu este o etapă prin care ai mai trecut, se poate dovedi destul de greu să știi de unde să începi, motiv pentru care nutriționistul pentru bebeluși și copii, Charlotte Stirling-Reed, a creat pentru părinți un curs de online de diversificare, susținând că nu este important doar să știi cu ce să începi, ci și ce alimente să eviți categoric, mai ales în primii ani din viață.

În primul rând, spune nutriționistul, sunt de evitat strugurii și nucile, din cauza pericolului de înec. „Ar trebui să fie tăiate pe lungime și în sferturi, înainte de a fi oferite. Sunt întotdeauna stresată când văd bebeluși în preajma strugurilor, mai ales că acest fruct este adesea prezent la petreceri și, uneori, în locurile de joacă”, susține Charlotte.

Un alt nu categoric îl reprezintă batoanele oferite drept gustări sau cereale pentru copii, și asta pentru că sunt „foarte dulci și nu sunt ideale pentru cei mici”. Ea a adăugat: „Bebelușii au nevoie de mese foarte bogate în nutrienți, deoarece trebuie să crească și trebuie ca organismul lor să se formeze într-un mod sănătos”.

În continuare, Charlotte recomandă evitarea tuturor alimentelor gata preparate, foarte procesate, din cauza „texturilor, ingredientelor de proastă calitate și nivelurilor ridicate de sare și zahăr”.

În cele din urmă, expertul pentru bebeluși ar evita orice băuturi carbogazoase, zaharoase sau sucuri pentru copii, datorită conținutului lor ridicat de zahăr. Ea a explicat: „Mulți copii și adolescenți îți iau prea mult zahăr din băuturi răcoritoare. Acestea reprezintă un aliment care nu este deloc necesar în dietele noastre”.

„Doar pentru că există sucuri comercializate pentru bebeluși și copii mici – nu înseamnă că aceștia au nevoie de ele; dimpotrivă. Rămâneți la lapte și la apă, pentru cei mici – sunt cele mai sănătoase! ”, a conchis ea.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes