O treime din cazurile de COVID-19 înregistrate la nivel mondial au fost în Europa. Câți europeni s-au îmbolnăvit de la începutul pandemiei

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a trecut de 60 de milioane la nivel european, anunță Organizația Mondială a Sănătății, care precizează că pe continent s-a înregistrat, de la începutul pandemiei,  aproape o treime din cazurile raportate la nivel global.

Biroul regional pentru Europa al OMS a lansat un apel public, cerând ţărilor europene să depună eforturi pentru a obţine progrese mai rapide în campaniile de vaccinare împotriva COVID-19.

Sfârșitul pandemiei este încă departe și, din păcate, până în prezent în Europa au existat peste 1,2 milioane de decese din cauza COVID-19. Este important ca țările să-și continue eforturile combinate pentru a-și proteja persoanele cele mai vulnerabile și cele cu risc”, a declarat directorul biroului regional al OMS pentru urgenţe, Dorit Nitzan.

Acesta a vorbit despre faptul că există disparități regionale în privința vaccinării, chiar dacă, per ansamblu, Europa stă bine la acest capitol.

Asimilarea generală a vaccinării variază foarte mult între statele membre din regiunea europeană și acoperirea vaccinală în rândul grupurilor de populație prioritare, cum ar fi peste 60 de ani, lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele care locuiesc în unități de îngrijire pe termen lung, care este încă scăzut în câteva țări. Deoarece vaccinurile s-au dovedit eficiente în prevenirea bolilor grave și a deceselor, mai multe cazuri în aceste grupuri prioritare vor însemna mai multe spitalizări și decese. Deci, trebuie să ne vaccinăm urgent toate grupurile prioritare.

Pentru ca pandemia să se termine, trebuie să extindem rapid vaccinările în mod echitabil în toate țările, inclusiv sprijinirea producției de vaccinuri, după caz, și distribuirea dozelor pentru a proteja populația vulnerabilă din fiecare țară”,  a subliniat Nitzan.

În plus, trebuie să continuăm să respectăm măsurile sociale și de sănătate publică, inclusiv testarea, secvențierea, urmărirea, izolarea și carantina. Pe lângă spălarea mâinilor și purtarea unei măști și menținerea distanței fizice în locuri aglomerate, închise și închise”, a mai spus oficialul OMS.

Categorii: Externe, Știri
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
+