O vitamină care se găsește în ouă și spanac ajută organismul să lupte cu noul coronavirus

În încercarea de a descoperi un tratament împotriva noului coronavirus, cercetătorii olandezi au descoperit o posibilă legătură între cazurile grave de COVID-19 și deficiența vitaminei K în organism. 

Oamenii de știință studiat cazurile pacienților internați într-un spital din orașul Nijmegen. Ei au ajuns la concluzia că mulți dintre pacienții internați la terapie intensivă și care ulterior au decedat aveau o deficiență de vitamina K.

Mai exact, noul coronavirus provoacă coagularea sângelui și duce la degradarea fibrelor elastice din plămâni. Vitamina K, care este ingerată prin alimente şi absorbită în tractul gastro-intestinal, ajută la producerea de proteine ​​care reglează coagularea şi pot proteja împotriva bolilor pulmonare.

Cercetătorii olandezi caută acum finanţare pentru a realiza un studiu clinic, dar până atunci ei recomandă consumul regulat al alimentelor bogate în vitamina K. Aceasta se găseşte în ouă, spanac, brânza cu mucegai albastru, dar şi în miso, celebrul preparat culinar japonez.

Categorii: Știri
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea