Pensulele de make-up sunt, adesea, mai murdare decât capacele vaselor de toaletă, spun studiile

Dragi doamne și domnișoare, fiți sincere – cât de des vă curățați pensulele de machiaj?

Deși știm că trebuie să le curățăm după fiecare utilizare, trebuie să recunoaștem: adesea, ne machiem în grabă, contra-timp, motiv pentru care nu mai reușim să curățăm pensulele, după ce le utilizăm; iar apoi uităm de ele și ne mai amintim tocmai când trebuie să ne machiem din nou. Așa că, dacă nu ne propunem să stabilim o rutină din a le curăța, rămân murdare pentru mult timp.

Potrivit unei noi cercetări efectuate de Spectrum Collections, pensulele de make-up necurățațe după fiecare sesiune de machiaj conțin mai multe bacterii decât majoritatea capacelor de pe vasele de toaletă.

În cadrul studiului, echipa de cercetători a analizat două seturi de perii de fond de ten, unul curat și altul folosit timp de două săptămâni, zilnic, apoi a luat mostre de pe acestea și le-a comparat cu mostrele de pe un capac al unui vas de toaletă.

Cercetătorii au analizat pensule depozitate în cinci zone diferite, inclusiv într-un suport de perii de make-up din dormitor, dintr-o geantă de machiaj, dintr-o pungă pentru pensule de machiaj, dintr-un sertar pentru pensule și un suport din baie – și au descoperit că, în fiecare loc, pensulele folosite conțineau fie aceleași bacterii, fie mai multe decât scaunul de toaletă.

Rezultatele probelor au arătat că toate pensulele de machiaj folosite aveau urme potențiale de E.Coli, drojdie și mucegai, care pot provoca la infecții fungice, în timp ce pensulele de machiaj curate aveau prezente semnificativ mai puține bacterii.

În urma rezultatelor, Spectrum Collections și-a întrebat propria bază de clienți cât de des își curăță periile, 40% dintre respondenți mărturisind că le curăță pe doar o dată la două săptămâni, iar 20% recunoscând că le o dată pe lună sau chiar la trei luni.

„Folosirea periilor murdare ar putea crește riscul de creștere a numărului de microbi patogeni care ar putea provoca erupții sau probleme mai grave, cum ar fi impetigo sau infecții cu stafilococ (Stafilococ), a declarat Carly Musleh, cercetător specialist în cosmetică.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea