Puterea cuvântului „ÎMPREUNĂ”, pentru sărbători fericite în familie. Psihologii explică de ce trebuie să-i înțelegem semnificația

Sărbătorile de iarnă înseamnă în primul rând generozitate, însă acest atribut moral este tot mai puțin prezent în viețile de familie. Psihologii ne învață că „împreună” este un cuvânt important de care cei mari trebuie să țină cont tot mai mult, pentru a oferi exemple pozitive celor mici. 

„Mai este un exercițiu important de sărbători, să-l învățăm pe împreună. Și mama, și tata și nașul și bunica au această bucurie și atunci este o ocazie prin care îi putem învăța pe cei mici să participe la rândul lor la generozitatea către celălalt” a explicat Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut adlerian, la Medika TV.

Și pentru că în această perioadă bucuria copiilor este tot ceea ce contează, specialiștii explică faptul că părinții trebuie să descopere ceea ce își doresc în realitate cei mici, nu ceea ce consideră adulții că și-ar dori. „Este important să descoperim ce au nevoie copiii nu  ceea ce credem noi că au nevoie. Pentru că de multe ori le trăim copilăria. Viața noastră este viața noastră, iar copilul are nevoie să se ancoreze în prezentul lui” a mai spus Yolanda Crețescu. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea