Raportul zilei: 156 de cazuri noi, trei decese. Crește iar numărul pacienților de la ATI

Raportul transmis sâmbătă de autoritățile de la București indică noi creșteri ale numărului de infectări și numărului de pacienți în stare gravă. Este vorba despre 156 de noi infectări, cele mai multe cazuri noi fiind în București, Constanța și Cluj. Cifrele au rezultat în urma prelucării a 31.471 de teste RT-PCR și antigenice rapide. Distribuția pe județe a noilor infectări, precum și incidența cumulată la 14 zile, în tabelul de mai jos:

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate și trei decese, toate ale unor bărbați internați în spitale din Bacău, Călărași și Dolj. Dintre acestea, unul a fost la categoria 60-69 de ani, iar celelalte două, la categoria 70-70 de ani. Cei trei pacienți aveau comorbidități.

În spitalele din România sunt internați 403 pacienți cu COVID-19, dintre care 56 sunt la ATI. Ambii indicatori sunt pe un trend crescător.

Pe teritoriul României, 980 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 536 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 48.162 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 68 de persoane. 

Ți-ar putea plăcea