SFATURILE LUI DR. MENCI: Când devine toxic miezul de nucă

Nucile sunt printre cele mai sănătoase alimente, recomandate de toți medicii, chiar dacă, atunci când sunt consumate în exces, sunt un real pericol pentru siluetă. Un căuș de nuci consumat pe zi, adică aproximativ 50 de grame, e o cantitate suficientă, care să nu reprezinte un risc în lupta cu kilogramele.

Proprietățile nucilor sunt arhicunoscute, fiind benefice pentru buna funcționare a mai multor organe și sisteme: tiroida, creierul, sistemul circulator, aparatul digestiv, toate profită de efectele benefice ale nucilor. Acestea sunt bogate în fibre, proteine, vitamine,minerale, aminoacizi și polifenoli. Mare atenție, însă! Nucile nu trebuie prăjite. Este sfatul prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, care spune că nucile și alunele se păstrează cel mai bine în coaja lor. Ele trebuie sparte doar atunci când sunt consumate, pentru că în caz contrar își pierd din proprietăți și pot deveni chiar toxice.

“Nu folosiți miez de nucă ținut mai mult timp în afara cojii. Cumpărați nuci în coajă și spargeți-le atunci când le consumați. Miezul de nucă ținut la aer și lumină devine toxic prin oxidarea grăsimilor foarte prețioase pe care le conține. La fel și alunele. Sunt mai sănătoase dacă sunt ținute în coaja lor până sunt consumate. Nu prăjiți miezul de nucă și alunele!”, a spus dr. Menci la Medika TV.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes