Tipuri de tulburări de vorbire, explicate de medici, la Medika TV. Conf. Dr. Corneliu Toader: „Ar trebui să ajungem imediat la spital”

Tulburările de vorbire reprezintă un simptom al mai multor afecțiuni din sfera neurologică și cerebrală. Indiferent de cauzele pentru care ele apar, în momentul în care ne confruntăm cu această problemă medicală trebuie să ajungem de urgență la medic. 

„Tulburarea de  vorbire este de două tipuri. O tulburare de vorbire de tip motor, aceea în care nu mai suntem coerenți, dar realizăm asta, pentru că înțelegem foarte bine mesajul vorbit. Ea se instalează la lucruri mai delicate, cum ar fi numele proprii, avem niște crize de baraj verbal, adică sunt câteva momente în care nu putem exprima ceea ce dorim, dar situația revine la normal. O criză de felul acesta trebuie să ne trimită la spital. O tulburare de vorbire este semn clar o afectare a emisferei stângi a creierului. Peste 95% au ca emisferă dominantă emisfera stângă a creierului” a explicat, la Medika TV, Conf. Dr. Corneliu Toader, managerul Institutului Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București. 

Totodată putem avea tulburări de vorbire și atunci când, deși vorbim coerent, nu putem înțelege ceea ce ni se spune. „Această tulburare poate să fie și o tulburare de înțelegere a mesajului vorbit, atunci când bolnavul poate să vorbească perfect, dar răspunsul este cu totul altul” a mai spus dr. Corneliu Toader. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes