Tudorel Butoi: „Testul toxicologic pentru depistarea consumatorilor de droguri la volan, un mod de a face curăţenie de şosele”

Psihologul criminalist Tudorel Butoi şi-a reafirmat sprijinul pentru modificarea legilor actuale care nu-i apără pe români de accidentele produse de cei care consumă droguri la volan. Tudorel Butoi a explicat miercuri seară, într-o intervenţie telefonică în direct, la Medika Special, moderată de Doru Gheorghiade, că filtrarea aspiranţilor la statutul de conducător auto printr-un test toxicologic este o chestiune de bun simţ. „Cei care lasă în urma lor mari dezastre, morţi şi răniţi trebuie filtraţi. Este o chestiune de bun simţ. Trebuie să ştim cui dăm drumul pe şosele”, a explicat Butoi.

În plus, psihologul Tudorel Butoi a declarat, în acelaşi cadru că „testul acesta poate să-mi ofere mie faptul că mă aflu în faţa unui consumator de droguri, în sîngele căruia persistă drogul şi tipul acestuia este pentru unii o modalitate de a face curăţenie, de a face selecţie. Susţin acest demers”, a mai zis Butoi.

Puteți afla mai multe informații din materialul video următor:

Ți-ar putea plăcea