Tumorile care pot afecta creierul. Medic: Unele nu sunt canceroase

Diagnosticul de tumoră cerebrală poate fi traumatizant pentru pacienți. Însă nu toate formațiunile de la nivelul creierului sunt cu adevărat cancer și pot pune viața în pericol bolnavilor.

„Tumorile cerebrale sunt de două feluri, benigne și maligne. Primele nu sunt cancer, în schimb, cea de-a doua categorie înseamnă de fapt cancer” susține conf. dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg, managerul Institutului Național de Boli Neurovasculare București.
De asemenea, nu toate tumorile cerebrale cu potențial cancerigen sunt agresive cu viața pacienților.

„În ceea ce privește tumorile cu comportament malign există și aici o clasificare detaliată care arată că o parte din acest grup nu sunt atât de agresive” mai spuen dr. Corneliu Toader.

Din fericire astăzi au fost dezvoltate echipamente medicale care-i ajută pe medici să țină sub control evoluția tumorilor, chiar și atunci când acestea nu au putut fi extirpate din creier în urma intervențiilor chirurgicale.

„Astăzi sunt mijloace de radio terapie țintită, de tip gamma knife, cyber knife, care pot să rezolve partea din acele tumori care nu a fost scoasă de neurochirurg și care prelungește șansele de supraviețuire” mai spune dr. Corneliu Toader.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea