Vaccinarea anti-COVID-19, încotro? Controversele apărute jurul reacțiilor adverse

Decizia celor 9 state europene de a opri vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca din cauza suspiciunilor că ar fi cauzat probleme unora dintre persoanele imunizate a născut noi controverse legate de eficiența vaccinurilor anti-COVID-19. Medicii susțin că există surse oficiale de informare unde sunt descrise în detaliu reacțiile fiecăruia dintre vaccinurile apărute pe piață.

Despre vaccinurile anti-COVID-19 utilizate în campania mondială de vaccinare s-a spus că au apărut prea devreme și că nu există suficiente date referitoare la eficiența lor reală. Medicii atrag atenția că există canale oficiale prin care reacțiile adverse la aceste vaccinuri sunt comunicate de specialiști în domeniul sănătății în timp real. Datele acestea par însă că nu interesează pe nimeni pentru a fi analizate corespunzător.

Eu am apărut de mai multe ori în spațiul public și am spus că dacă ne ducem pe platforme oficiale, unde lucrători în domeniul sănătății, respectiv medicii, raportează reacțiile adverse la vaccinare și verificăm acele date, o să ajungem la concluzia că aceste vaccinuri au creat mult mai multe efecte adverse decât au fost admise că ar fi de către oficialii de la nivel european. Dacă veți verifica acele state în acest moment, legate de vaccinurile Pfizer, Moderna și AstraZeneca, sunt undeva 2500 – 3000 de decese, sunt înregistrate ca având legătură cu vaccinarea. Sunt medici care au făcut aceste raportări. Oficialii de la nivel european interpretează diferit aceste date, spunând că nu ar exista o legătură directă. Dar totuși sunt niște semnale de alarmă care sunt evidente, le poate oricine verifica. Caz cu caz sunt raportate acolo și scrie foarte clar ce s-a întâmplat și este descris. Nimeni nu a recunoscut niciodată că ar exista o cauzalitate directă. Nimeni nu a exprimat public că a existat o legătură directă între vaccinare și decese, deși ele sunt raportate în toată Europa”, a atras atenția dr. Adina Alberts, în direct la Medika TV.

Alte voci din lumea medicală susțin că modul în care acționează statele în momentul în care apar probleme în procesul de vaccinare este corespunzător.

Iată că există mecanisme de apărare și țările care se confruntă cu astfel de probleme iau atitudine, în momentul în care apare ceva care ridică semne de întrebare. Deci au apărut întrebări, s-au oprit vaccinările în acele țări. Lumea, în pofida celor care se gândesc la anumite scenarii, iată că organismele își fac datoria și urmăresc ceea ce se întâmplă mai departe cu pacienții care sunt vaccinați și iau atitudine în momentul în care li se pare ceva dubios”, a declarat prof. dr. Cristian Băicuș, șeful secției Medicale II a Spitalului Colentina, în direct la Medika TV.

În România, autoritățile nu au dispus suspendarea vaccinării populației cu serul produs de AstraZeneca, ci doar carantinarea dozelor care provin din lotul care a creat panică la nivelul Uniunii Europene.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes