Vârsta potrivită pentru diversificarea alimentației bebelușului. Medic: Cel mai potrivit ar trebui să începem la 6 luni

În cadrul emisiunii „Doctor Medika”, difuzată miercuri seară la Medika TV, dr. Mihaela Niță, medic primar pediatru a explicat care este vârsta la care mamele ar trebui să înceapă diversificarea alimentației la copii. Acest proces este unul complex și este important ca mamele să țină cont de mai multe aspecte. 

„Cel mai potrivit ar fi ca diversificarea alimentației celui mic să înceapă în jurul vârstei de 6 luni” a declarat dr. Mihaela Niță, medic primar pediatru, miercuri seară, la Medika TV. 

Momentul oportun al diversificării alimentației celui mic depinde însă și de alți factori, precum dezvoltarea sa motorii. Medicul Mihaela Niță a precizat faptul că pentru copil este important ca el să poată sta în șezut astfel încât să nu existe riscul de a se îneca atunci când este alimentat cu hrana solidă. „”Sunt mai importante achizițiile pe care bebelușul le are. Ne dorim ca la momentul diversificării el să aibă o poziție verticală și aici vine apanajul dezvoltării lui motorii. De-a lungul etapelor de dezvoltare și dacă cumva spre vârsta de 6 luni, să zicem că suntem cu bebelușul nostru undeva pe la 4 5 luni, am observat o întârziere în sensul că poate nu și-a ținut capul pe la două-trei luni poate și l-a ținut pe la trei-patru luni a început să facă rostogolire în loc de 2 , 3 luni poate spre vârsta de 4 luni , deja ca să-l ajutăm pentru diversificare este bine să-l stimulăm ca dezvoltare motorie, încât la vârsta diversificării să ajungem în această etapă în care să fie pregătiți să stea într-o poziție verticală adică să stea în șezut și să poată să primească alimentele. Copilul trebuie să poată să înghită pentru a avea un risc de înec mai scăzut” a explicat dr. Mihaela Niță. 

În cazul în care copilul nu a dobândit aceste capacități motorii, diversificarea hranei se va face cu alte tipuri de alimente, decât cele solide. „Altfel va trebui să ne adaptăm cu o mâncare mai pasată care să aibă un risc de înec mai scăzut” a mai spus dr. Mihaela Niță, la Medika TV. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea