VIDEO Ce este hipertermia și cum o recunoaștem?

Vara s-a instalat oficial, iar temperaturile sunt tot mai ridicate de la o zi la alta. Iar canicula aduce cu ea și problemele medicale specifice anotimpului cald. Una dintre acestea este hipertermia, afecțiune din cauza căreia corpul se încălzește foarte mult. Cei mai expuși la astfel de simptome sunt vârstnicii, atrag atenția medicii.

„Putem să ne confruntăm cu un număr de cazuri de hipertermie, care înseamnă creșterea temperaturii corpului la niveluri foarte înalte, 40-41 de grade, prin expunerea la o căldură foarte mare constantă” susține dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală.

Din cauza expunerii la căldura excesivă, centrii de termoreglare nu mai funcționează corespunzător, iar din această cauză apar problemele de sănătate. Mai mult, boala poate fi confundată foarte ușor cu o altă problemă medicală.

„Nu este vorba despre un proces infecțios în sine ci este o dereglare a centrilor de reglare termică prin această expunere constantă la temperaturi ridicate și bineînțeles că cei mai expuși sunt vârstnici care ajung la spital cu febră și chiar cu comă. Sunt confundați de meningoencefalită” mai spune dr. Simin Aysel Florescu.

Pentru a elimina alte afecțiuni din cauza cărora putem face temperatură foarte mare, sunt efectuate analize specifice.

„Investigațiile prin care scoatem din discuție o meningoencefalită sunt cele clasice. Puncție care arată un lichid cefalorahidian normal” explică dr. Simin Aysel Florescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea