VIDEO Ce este și cum apare restricția de creștere intrauterină

Tot mai des, în timpul investigațiilor medicale efectuate de femeile însărcinate, medicii descoperă faptul că viitorul copil suferă de restricție de creștere intrauterină. Cauzele care determină această condiție medicală sunt diverse, spun specialiștii.

Din fericire, mulți dintre copiii nenăscuți pentru care se pune diagnosticul de restricție de creștere intrauterină vin pe lume fără probleme medicale.

„Restricția de creștere intrauterină este o patologie destul de întâlnită și complică aproximativ 10% din sarcini, ceea ce reprezintă un procent ridicat. Foarte important este că o curbă de creștere fetală urmează un profil genetic al fătului. Atunci când un făt nu crește destul, este mai mic decât potențialul său genetic, vorbim despre un făt mic pentru vârsta de gestație. În general, o mare parte din feții mici pentru vârsta de gestație nu au niciun fel de probleme, ei sunt niște feți mici constituțional care nu vor prezenta pe termen lung complicații” explică dr. Sandra Răduțeanu, medic specialist obstetrică-gincologie, Clinica Nativia, parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Cum apar complicațiile?

Restricțiile de creștere intrauterină sunt influențate și pot crea complicații în momentul în care apar modificări la nivelul placentei. „Există însă și feți care au o greutate mai mică din cauza unei patologii asociate, din cauza unor factori care sunt modificați, fie că vorbim de factori placentari, materni sau fetali și care pot duce la complicații ulterioare” mai spune dr. Sandra Răduțeanu, medic specialist obstetrică-gincologie, Clinica Nativia, parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Categorii: Exclusiv, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea