Chirurgia oro-maxilo-facială este o specialitate medicală nu foarte căutată de absolvenții de Medicină. Iar cei care o aleg la Rezidențiat preferă să profeseze în centrele universitare în care s-au pregătit, fără a lua în calcul să meargă în spitale de rang mai mic.
„Cu siguranță sunt puțini în sistemul public. Consider și este chiar acceptat că această specialitate este chiar subdimensionată, iar distribuirea medicilor nu este uniformă. Sunt mai multe clinici în orașele mari, iar în restul teritoriului nu există. Se simte lucrul acesta pentru că există pacienți care vin cu urgențe de la mare distanță, pentru că în zona lor nu există astfel de specialist” a explicat, la „Sistemul Medikal”, lt. col. dr. Adrian Gabără, medic primar de chirurgie oro-maxilo-facială, Spitalul Militar Central din București.
Muncă în echipă
Pentru specialiștii chirurgi oro-maxilo-faciali este necesar ca activitatea profesională să se desfășoare în echipă.
„Pentru a face performanță, de unul singur este foarte dificil, de aceea este nevoie de o echipă cu care să poți funcționa, cu care să poți relaționa și să poți avea o atitudine constructivă. Dacă vorbim și de performanță în a trata pacienții, ai nevoie de o echipă din care să facă parte minim 3 medici” a mai spus lt. col. dr. Adrian Gabără, medic primar de chirurgie oro-maxilo-facială, Spitalul Militar Central din București.