Îngrijirea medicală a pielii presupune utilizarea unor produse farmaceutice, pentru a rezolva anumite probleme care au apărut la nivelul pielii, în special atunci când este vorba despre ten. Pe de altă parte, tratamentele estetice sunt proceduri opționale, menite să înfrumusețeze tenul și să redea încrederea celor care apelează la ele.
Din punct de vedere al îngrijirii medicale, medicii dermatologi atrag atenția cu privire la faptul că este necesar să le cerem sfatul atunci când pielea noastră suferă. În caz contrar, riscăm să nu rezolvăm problemele ba, mai mult, să creăm unele și mai mari.
„Partea medicală, dermato-patologiea implică să tratăm problemele pe care pielea începe să le aibă sau sunt declanșate de anumiți factori. În totdeauna nu e bine să apelăm la automedicație, cu toate că era un curent la un moment dat, să mergem la farmacie, să cumpărăm creme cu cortizon care ne fac și dependență imediată, avem exacerbarea și problemele nu se mai opresc. De aceea, trebuie în totdeauna, să mergem la medic” a explicat dr. Gabriel Balcangiu-Stroescu, în cadrul emisiunii „Doctor Medika”.
Când apelăm la tratamentele estetice?
Spre deosebire de îngrijirea medicală a pielii la care apelăm atunci când avem probleme la nivelul pielii, tratamentele estetice sunt opționale și țin de fiecare dintre noi. Principalul motiv pentru care tot mai multe persoane apelează la ele vizează dorința de a încetini procesul de îmbătrânire.
„Tratamentele estetice sunt tratamente opționale care ne ajută pe noi să ne simțim mai bine în pielea noastră, să încercăm să prevenim primele semne ale îmbătrânirii sau să facem unele transformări cu noi. Noi suntem pe estetica minim invazivă” a mai spus dr. Gabriel Balcangiu-Stroescu.