La fel ca în cazul praznicelor din timpul iernii, și de Paște mesele vor fi încărcate de alimente tradiționale, bogate în grăsimi. Specialiștii în nutriție ne învață cum să mâncăm la masa de Paște pentru a nu petrece timpul la camerele de gardă ale spitalelor.
„Tradițional ne place ca și de Paște să avem o masă îmbelșugată cu multe bucate, preparate fie că le gătim sau le cumpărăm. Ne dorim să avem din toate. Sfatul meu este moderație, să nu uităm că avem aceeași dimensiune a stomacul, să mâncăm de 3 ori pe zi și în ziua de Paști și în a doua zi, să nu mâncăm toate felurile la o singură masă, pentru că nu ne vom bucura de întâlnirea cu cei dragi” susține Maria Martac, biolog și consultant în nutriție, invitată a emisiunii „Doctor Medika”.
Alimente bune pentru digestie
Spre deosebire de sărbătoarea Crăciunului, când alimentul preferat este carnea de porc, Paștele ne aduce, din punct de vedere alimentar, o varietate de produse, mult mai prietenoase cu digestia.
„Spre deosebire de Crăciun suntem puțin mai protejați pentru că sunt mai puține zile de sărbătoare, iar carnea de miel este mai ușoară decât cea de porc. De asemenea, acum putem mânca variante mult mai dietetice precum curcanul sau peștele. Avem ouăle care sunt minunate” mai spune Maria Martac, biolog și consultant în nutriție.
De asemenea, putem combina aceste alimente și cu o varietate de verdețuri și salate, specifice primăverii. „De asemenea, pentru că este primăvară, avem numeroase verdețuri din care putem face salate sănătoase, care să ne ajute digestia” a mai spus Maria Martac, biolog și consultant în nutriție.