VIDEO Românii și sănătatea orală. Percepția medicilor despre felul în care ne îngrijim dinții

Fără a fi educați în ceea ce privește efectuarea, în scop preventiv, a controalelor medicale, ajungem la stomatolog atunci când dinții încep să ne doară. Iar din această cauză medicii stomatologi trebuie să facă orice pentru a ne salva dinții bolnavi. Specialiștii atrag atenția cu privire la faptul că, într-adevăr, românii sunt mai puțin preocupați de sănătatea orală.

Subiectul legat de sănătatea orală a românilor naște însă și paradoxuri, în funcție de zonele geografice la care ne raportăm. Dacă ne referim la Europa, atunci, într-adevăr, românii nu sunt cei mai conștiincioși în ceea ce privește prevenția problemelor dentare. Prin comparație însă cu state de pe alte continente, situația se schimbă radical.

„Dacă ne comparăm cu Europa, suntem undeva prin coadă, mai ales în ceea ce priveşte profilaxia. Dacă ne comparăm cu alte zone, stăm bine. (…) Dacă ne comparăm cu lumea spre care mergem, nu suntem chiar grozav. Dacă ne comparăm cu altă parte a globului, ne putem lăuda” a declarat prof. univ. dr. Mihai Juncar, medic primar chirurgie orală și maxilo-facială, Doctor în Științe Medicale.

Totodată, aspectele legate de sănătatea orală nu se referă doar la dantură, ci la cavitatea orală ca un întreg. „Sănătatea orală nu se referă doar la dinți, se referă și la țesuturile moi se referă și la oasele maxilare. O problemă mare pentru un anumit pacient, la un anumit moment, poate fi o afecțiune oncologică, care nu este localizată la nivelul dinților” a explicat prof. univ. dr. Mihai Juncar.

Prof. univ. dr. Mihai Juncar, medic primar chirurgie orală și maxilo-facială, Doctor în Științe Medicale, coordonează întreaga echipă medicală a Clinicii Maxilomed, din Oradea, una dintre cele mai apreciate clinici specializate în chirurgie orală și implantologie dentară, din vestul țării.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes