Vor fi gratuite tratamentele stomatologice pentru copii? Șeful CNAS a declarat, la Medika TV, că vrea să discute cu dentiștii

Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, i-a invitat, în cadrul emisiunii Medika Special, pe medicii stomatologi la discuții pentru a discuta soluții prin care tratamentele stomatologice să fie gratuite, pentru copii.

Prezenți în platoul emisiunii, dr. Anca Vereanu,Doctor în științe medicale, medic primar stomatolog, specialist chirurgie dento-alveolară, implantologie orală și dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog, au punctat faptul că ar fi foarte important ca măcar copiii să beneficieze de tratamente stomatologice decontate de CNAS. Chiar dacă există, în acest moment, posibilitatea cabinetelor private de stomatologie, de a avea un contract cu CNAS, sumele decontate sunt mult prea mici.

Vasile Ciurchea, președintele CNAS a avut o intervenție telefonică, în care a vorbit cu medicii și i-a invitat la discuții.

”Îi aștept pe domnii doctori să vină cu propuneri și cu soluții constructive, în așa fel încât să putem oferi pachete atractive, atât pentru pacienți, cât și pentru medicii stomatologi. O să mărim plafonul, să fie dublu sau mai chiar mai mult. Haideți să facem lucrurile să funcționeze! Dacă măresc plafonul, trebuie să știm ce înseamnă asta în servicii medicale. Aveți în mine un susținător și sunt deschis oricărei variante care poate fi pusă în aplicare. Vă propun, după ce vin domnii doctori și găsim varianta sustenabilă, să facem o emisiune împreună. Vă rog să le lăsați datele mele, să mă sune sau să vină direct”, a precizat Basile Ciurchea, în exclusivitate, pentru Medika TV.  

Puteți urmări emisiunea în video-ul următor:

Ți-ar putea plăcea

De interes