CAZUL SASCA: Peste 300 de infectați într-un cămin de pacienți neuropsihici, NICI UN DECES. Cu ce au fost tratați bolnavii COVID

Oameni de știință din toată lumea descoperă, aproape zilnic, noi informații care să ajute în lupta împotriva noului coronavirus, fie că este vorba despre date referitoare la modul în care acționează, fie legate de tratamente și vaccinuri.

Și totuși au existat și cazuri de succes, în care medicii au făcut adevărate minuni pentru bolnavii COVID, într-o perioadă în care încă nu se știau prea multe despre virus.

Un exemplu este cazul Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca din județul Suceava, unde a fost unul din focarele majore ale țării. Peste 300 de pacienți și angajați ai centrului au fost infectați cu noul coronavirus în luna aprilie, dar, cu toate că în multe cazuri era vorba despre persoane din grupe de risc, nu a fost înregistrat nici un deces, iar toți bolnavii s-au recuperat.

Cercetătorul sucevean Radu Ciornei, doctor în în imunologie, microbiologie şi genetică moleculară, a vorbit, la Medika TV, despre rezultatele pe care le-au dat tratamentele aplicate în cazul pacienților din centrul de la Sasca. Printre medicamentele folosite s-a aflat inclusiv controversata hidroxiclorochină, care în cazul bolnavilor suceveni a dat rezultate.

La Suceava au fost rezultate extraordinare în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV2, într-un cămin de pacienți neuropsihici de la Sasca, unde au fost infectate peste 300 de persoane. Acolo nu a murit nimeni. A fost o mare surpriză acest lucru. Tratamentul a fost bazat pe Dexametazonă, Flexane, Hidroxiclorochină și Kaletra. Despre Hidroxiclorochină și Kaletra e acel studiu britanic care spune că nu ar avea efecte sau ar avea chiar efecte secundare puternice asupra sistemului cardiovascular. Și totuși acest tratament dat la Suceava a avut efecte deosebite”,  a dezvăluit cercetătorul sucevean.

Radu Ciornei a vorbit și despre cele mai recente studii derulate la nivel mondial pentru descoperirea unui tratament anti-covid.

“Despre tratamentul cu anticorpi monoclonali sunt niște grupuri de savanți care încearcă să propună acest nou tratament și așteptăm rezultate, iarăși așteptăm concluzii despre Interferon, dar sunt și niște tratamente surpriză, cum este Ivermectina, un antiparazitic, care, studiat de niște cercetători din Australia, a fost demonstrat că are efect împotriva virusului în culturi celulare. Deocamdată nu avem un tratament aprobat pentru această boală la oameni, dar sunt studii avansate. Iarăși sunt blocanții de interleuchină, aflați în studiu și s-a demonstrat că ar avea efect împotriva bolii.

Tratamentul clasic care funcționează acum e alcătuit din Dexametazonă, anticoagulante și antiviralele pe care le avem la dispoziție”,  a mai spus cercetătorul sucevean Radu Ciornei.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes