Cine răspunde de siguranța sanitară a elevilor? Ministerele implicate își pasează responsabilitatea de la unul la altul (VIDEO)

A mai rămas puțin timp până când va începe un nou an școlar, dar Ministerul Educației încă nu are un plan concret în ceea ce privește măsurile de protecție sanitară a elevilor și profesorilor. Deși pe hârtie totul pare în regulă, în realitate Ministerul Educației și Ministerul Sănătății par că pasează responsabilitatea de la unul la altul.

Invitată în platoul emisiunii „Medika Special”, psihologul Mirela Zivari a purtat un scurt dialog cu secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari. În urma discuției dintre cele două invitate poate fi trasă o singură concluzie: autoritățile nu au un plan bine pus la punct în ceea ce privește protecția sanitară a elevilor și profesorilor, dar totuși anunță că școala începe fără probleme în România. Mai mult, tot ceea ce au reușit să facă Ministerul Sănătății și cel al Educației a fost să paseze responsabilitatea de la o instituție la alta.

Întrebată fiind de psihologul Mirela Zivari cu privire la modul în care Ministerul Educației va acționa atunci când un copil sau un profesor prezintă simptome ale infecției cu noul coronavirus, secretarul de stat Luminița Barcari a răspuns că: „specialiștii din cadrul DSP-ului sunt cei care dispun măsurile. Va veni o echipă de la DSP și va face o anchetă epidemiologică. De partea medicală a acestei probleme trebuie să se ocupe Ministerul Sănătății”.

Mai mult, întrebată fiind despre modul deficitar în care Direcțiile de Sănătate Publică gestionează situația bolnavilor de COVID-19, Luminița Barcari a răspuns: „bănuiesc că interinstituțional vor reacționa mult mai repede. Probabil că situația îi depășește din cauza numărului mic de angajați”.

În timpul dialogului, psihologul Mirela Zivari a punctat că Ministerul Educației evită să-și asume responsabilitatea pentru începerea școlii. „Mi se pare că Ministerul Educației nu-și asumă nicio responsabilitate”. În replică, secretarul de stat Luminița Barcari a susținut contrariul. „Nu este o pasare de responsabilitate. Pentru că fiecare trebuie să-și asume o responsabilitate”.

Iată câteva aspecte din dialogul derulat în emisiunea “Medika Special”

Tags: , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes