DOUĂ MARI PUTERI RECRUTEAZĂ VOLUNTARI PENTRU A TESTA VACCINURI ANTI-COVID-19. Cât de avansate sunt cercetările

În întreaga lume se fac eforturi uriașe pentru descoperirea unui vaccin eficient care să stopeze pandemia provocată de noul coronavirus (SARS-CoV-2). Aflate în etape avansate ale cercetărilor, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii anunță că vor demara campanii de recrutare de voluntari pentru a continua testele pe esantioane mărite de oameni.

În Marea Britanie, studiul privind obținerea unui vaccin eficient împotriva COVID-19, al cercetătorilor de la Universitatea Oxford, se află în a doua fază și implică peste 10 000 de voluntari. În această etapă va fi extinsă și limita de vârsta, fiind incluși și copii, cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Oamenii de știință britanici vor dezvolta și o a treia etapă în care vor fi incluse persoane sănătoase, de peste 18 ani. Andrew Polland, profesor universitar și coordonator al echipei de specialiști care lucrează pentru obținerea unui vaccin împotriva COVID-19, le mulțumește tuturor celor care au acceptat să participe în mod voluntar la studiile privind obținerea vaccinului. „Suntem foarte bucuroși pentru marele suport oferit de voluntari, în încercările noastre de a descoperi un vaccin care să-i protejeze pe oameni de pandemia provocată de coronavirus” a precizat Andrew Polland, pentru Euronews.

100 000 de voluntari în SUA

Și experții din Statele Unite ale Americii se află într-un stadiu avansat în ceea ce privește obținerea unui vaccin împotriva pandemiei provocată de noul coronavirus (SARS-CoV-2). Aceștia doresc să crească la peste 100 000 numărul voluntarilor implicați în testele pe oameni, cu scopul de a obține mai repede vaccinul. Astfel, specialiștii estimează că ar putea obține un vaccin eficient până la sfârșitul acestui an.

Inițiativa cercetătorilor americani scurtează timpul de producere a unui vaccin de la 10 ani, la cel mult 6 luni și va fi pusă în practică începând cu luna iulie. Studiile la scară largă au însă și riscuri, în ceea ce privește siguranța produsului testat. „Dacă nu vedeți o problemă în ceea ce privește siguranța, pur și simplu continuați” a declarat dr. Francis Collins, directorul Institutului Național de Sănătate (NIH), citat de Reuters.

Totuși, pentru a obține răspunsuri cu privire la eficiența vaccinului, primele teste vor fi realizate pe angajații spitalelor din Statele Unite ale Americii și în zonele cu cele mai exstinse focare de COVID-19 de pe continentul american.

În urmă cu o săptămână, Organizația Mondiala a Sănătății a anunțat faptul că, la nivel mondial, 8 vaccinuri au ajuns în faza de testare pe oameni. Citiți mai multe despre acest subiect AICI!

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes