EXCLUSIV MEDIKA TV. Cum au împiedicat autoritățile inițiativa Asociației „Colectiv” de a construi de la zero un spital (VIDEO)

În timp ce autoritățile au construit prea puține spitale în România ultimilor 30 de ani, inițiativele ONG-urilor în această direcție au fost blocate de aceleași instituții ale statului.

În urmă cu 3 ani, reprezentanții Asociației „Colectiv”, ONG al cărei scop este acela de a apăra interesele rudelor victimelor care și-au pierdut viața în tragedia de la Colectiv, au reușit să beneficieze de un teren pe care voiau să construiască de la zero un nou sediu în care să funcționeze Maternitatea Bucur. Acest spital nu a fost ales la întâmplare pentru a fi construit.

Primii medici care au sărit în ajutorul victimelor de la Colectiv au fost cei din Maternitatea Bucur. Am zis că ar putea fi un simbol și pentru noi, părinții, și pentru România, pentru că noi o priveam ca pe o renaștere. Noi credeam că în acea maternitate vor renaște copiii noștri care au murit în Colectiv”, a declarat, în exclusivitate la Medika TV, Eugen Iancu, președintele Asociației „Colectiv”.

Demersul a fost însă blocat din cauza indiferenței autorităților din România. „S-a spus nu, nu se poate, pentru că atâta timp cât statul român nu este în stare să facă nimic având la dispoziție miliarde de euro, cum să faci tu? Iată și prin ce trec și doamnele de la “Dăruiește Viața”, care se chinuie să ducă la bun sfârșit proiectul pe care îl au”, a adăugat Eugen Iancu, președintele Asociației „Colectiv”.

Maternitatea Bucur este printre cele mai vechi spitale din București, având o vechime de aproape un secol. „Ne doream să construim o maternitate, adică Maternitatea Bucur să o mutăm într-o clădire nouă. Maternitatea Bucur este o clădire veche de 100 de ani, cu grad seismic 2, plină de nosocomiale, o vedem de afară cum arată, dacă intrăm înăuntru e la fel”, a adăugat Eugen Iancu, președintele Asociației „Colectiv”.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes