Asociația Sus Inima vrea să înființeze primul centru complex de consiliere și suport pentru pacienții oncologici din Sibiu. Acești oameni greu încercați vor avea parte de suport psihologic specializat care îi va ajuta să găsească puterea și motivația pentru a lupta cu această boală necruțătoare.
Primirea unui diagnostic de acest tip provoacă un răspuns emoțional puternic, atrag atenția cei de la Asociatia Sus Inima. Unii oameni trăiesc diferite stări de la șoc, furie sau deznădejde. Alții pot simți o tristețe intensă, teamă și un sentiment de pierdere. Uneori chiar și cei mai sprijiniți membri ai familiei și prietenii nu înțeleg exact cum se simt cei diagnosticați cu cancer. Acest fapt, în timp, duce la sentimente de singurătate și de alienare și izolare emoțională și socială.
Grupurile de sprijin permit oamenilor să vorbească despre experiențele lor cu alții care și ei trebuie sa trăiască alături de cancer. Acest lucru poate ajuta la reducerea stresului. Membrii grupului pot împărtăși sentimente și experiențe care pot părea prea ciudate sau prea greu de împărtășit cu familia și prietenii. Fiind parte a unui grup adesea creează un sentiment de apartenență care ajută fiecare persoană să se simtă mai înțeleasă și mai puțin singură.
Membrii grupului de sprijin pot discuta, de asemenea, despre informații practice. Schimbul de informații și sfaturi poate oferi un sentiment de control și poate reduce senzația de neajutorare.
Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, organizatorii Maratonului International Sibiu, cel mai mare eveniment filantropic din România, vor aduna fonduri pentru crearea acestui centru.
Ediția din 2019, cea de-a opta, va avea loc în 1 iunie. Schimbăm tradiția de a alerga în ultima sâmbătă din mai, pentru că ne dorim ca toți cei care vor să participe și la alegerile europarlamentare, și la evenimentul nostru, s-o poată face în voie.