Osteoporoza, boala care face diferența între persoanele slabe și cele cu forme 

Un surplus de kilograme nu este cel mai sănătos lucru pentru organism. Altfel stă situația în cazul persoanelor diagnosticare cu osteoporoză. Se pare că simptomele bolii sunt mai ușor de suportat în cazul pacienților cu mai multe kilograme. 

„În general, persoanele slabe sunt, prin definiție, mai sănătoase decât cele grase. Pentru osteoporoza este mai complicat. Hormonii estrogeni se înțeleg mai bine cu țesutul gras. Din această cauză, persoanele care au un țesut adipos mai abundent reprezentat tind să aibă valori desniometrice mai mari. Cele mai mici valori densiometrice le au persoanele mai slabe” a declarat Prof. Dr. Cătălin Codreanu, medic primar reumatolog, președinte al Societății Române de Reumatologie, la Medika TV. 

Totuși pentru a preveni îmbolnăvirea și pentru a avea oase rezistente în fața pericolului generat de osteoporoză, este bine să facem mișcare cât mai mult timp, de la vârste cât mai fragede. „Mișcare este esențială în două aspecte. Odată este importantă în tinerețe, pentru că este principalul element care formează un os puternic. Fiecare dintre noi creștem în masa osoasă până la 25 de ani. După care pierdem masă osoasă, până la momentul menopauzei, în cazul femeilor, când pierderea este masivă. Este bine să creștem în masa osoasă pentru sănătatea oaselor. Cei cu copii este bine să-i încurajeze pe cei mici să facă mișcare” a recomandat Prof. Dr. Cătălin Codreanu. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes