Salvator și dincolo de profesie! Povestea unei asistente medicale, unul dintre primii români donatori de plasmă pentru bolnavii COVID-19 în stare critică

Eufrosina Șerban, o asistentă medicală în vârstă de 47 de ani, se numără printre primii români donatori de plasmă, după ce a fost infectată cu noul coronavirus. Asistenta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București a luat infecția la serviciu, în timp ce trata pacienți cu COVID-19.

“A fost o perioadă destul de grea. A fost foarte multă muncă, alături de colegii mei din spital, și mult stres, pentru că era ceva necunoscut. Apoi m-am îmbolnăvit. Nu mi-a fost frică deloc. Știam că se poate întâmpla așa ceva, având în vedere că aveam grijă de bolnavi cu COVID-19. Eu am avut o formă medie de boală”, a spus Eufrosina Șerban pentru Hotnews.

Asistenta a fost tratată chiar în spitalul în care lucrează. Cel mai dificil a fost pentru ea să stea departe de familie. Are 3 copii pe care nu i-a văzut de mai bine de o lună și nici nu o va face prea curând, pentru că vrea să-i protejeze pe cei dragi. A ținut însă și ține legătura cu ei în permanență și nu le-a ascuns nici o clipă că e bolnavă.

“Le-am spus copiilor mei că, indiferent de situație, le voi spune tot timpul adevărul despre starea mea. Le-am spus tot timpul cum mă simt. Nu e ceva ce poți ascunde și nici nu am vrut”, a mai spus asistenta.

Odată trecută prin boală, ea a dezvoltat anticorpi, iar pe 28 aprilie, când în România s-au făcut primele recoltări de plasmă, Eufrosina Șerban a fost printre primii donatori.Plasma le poate salva viața bolnavilor COVID-19 care sunt în stare critică.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes