SFATURILE LUI DR. MENCI: Plantele amare, MIRACOL pentru ficat!

Legumele, fructele și verdețurile nu trebuie să lipsească din alimentația noastră zilnică, acestea fiind o sursă importantă de vitamine și minerale, atât de necesare unei vieți sănătoase.

Unele vegetale sunt recomandate chiar să fie consumate zilnic.

Cunoscutul prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit că una dintre plantele care nu ar trebui să ne lipsească din farfurie este anghinarea.

Aceasta este prea puțin folosită în bucătăria românească, dar se regăsește în dieta mediteraneană.

La fel și păpădia, care în schimb a început să prindă teren și la noi în țară.

Cele două plante, refuzate de unele persoane pentru că au un gust amar, sunt extrem de bune pentru sănătate.

”Anghinarea, preparată în fel și chip, ne ajută foarte mult organismul. Anghinarea este un hepato-protector și un hipertensor, ajută la echilibrarea colesterolului și previne infarctul miocardic. Păpădia este iarăși o plantă medicinală folosită de veacuri pe care eu o recomand. Este cunoscută pentru efectele ei  hepatoprotectoare, colagogă, colecistică, colagenică, adică ajută la bila leneșă sau bilă spastică și este un foarte bun detoxifiant. Și florile de păpădie și rădăcina ei este foarte bună, nu doar frunzele. Este la fel de bună ca și ruccola și poate fi și ecologică”, a spus, la Medika TV, dr. Menci.

Specialistul spune că persoanele care nu pot consuma anghinarea și păpădia în stare crudă, în salată, le pot consuma sub formă de ceai.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes