Studiul care demonstrează că noul coronavirus a ajuns în SUA cu mai multe săptămâni înaintea confirmării primului caz de COVID-19

O amplă cercetare realizată pe teritoriul Statelor Unite ale Americii arată că SARS-CoV2 era prezent în SUA încă din decembrie 2019. În SUA, primul caz de COVID-19 a fost confirmat, oficial, în ianuarie 2020.

Potrivit AFP, Institutul Național de Sănătate publică din SUA a analizat peste 24 de mii de mostre de sânge, prelevate de la voluntari în perioada 2 ianuarie – 18 martie 2020. În cazul a 9 persoane au fost depistați anticorpi specifici care arătau că persoanele respective trecuseră deja prin boală.

Analiza a răsturnat ceea ce se știa pantă acum despre prezența virusului pe teritoriul SUA. Până acum s-a considerat că porțile de intrare ale virusului pe teritoriul american au fost orașele New York și Seattle. Or, în urma studiului primele mostre de sânge descoperite în cazul unor persoane care trecuseră deja prin infecție au venit din statele Illinois şi Massachusetts. Probele fuseseră prelevate în perioada 7 – 8 ianuarie 2020, iar prezența anticorpilor care arată trecerea prin boală a sugerat evident că persoanele respective fuseseră infectate încă din decembrie 2019. 

Testele de anticorpi ne permit să înţelegem mai bine răspândirea SARS-CoV-2 în Statele Unite în prima perioadă a epidemiei în ţară, în momentul în care testele erau limitate”, a spus Keri Althoff, profesor asociat de epidemiologie la Universitatea Johns Hopkins şi autor al studiului, citat de AFP.

Studiul, publicat în revista Clinical Infectious Diseases, prezintă date similare care au fost prezentate și de CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor). CDC a ajuns încă de anul trecut la concluzia că SARS-CoV2 a intrat în SUA cu mult înainte de data care se știa.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea