VIDEO Ce înseamnă să mâncăm sănătos în Postul Paștelui? Explicațiile nutriționiștilor

Suntem încă în Postul Paștelui așa că trebuie să fim în continuare atenți la ceea ce mâncăm. Alimentele de post ne pot face la fel de rău precum cele care conțin proteină animală, dacă nu le consumăm așa cum ne recomandă specialiștii.

„Un post ținut corect, indiferent când îl ținem, este benefic este organismului. S-a constatat scăderea valorii colesterolului, îmbunătățirea calității vieții prin îmbunătățirea digestiei, a somnului și a imunității. Calitatea vieții e mai bună dacă avem mai multă atenție la ce mâncăm” a explicat, la „Doctor Medika”, Maria Martac, biolog și consultant în nutriție.

Ce înseamnă un post corect?

Multe dintre alimentele considerate de post sunt mai puțin prietenoase cu sănătatea noastră, pentru că pot conține aditivi și mult zahăr. În special acele produse pe care ne place să le mâncăm, pe parcursul zilei, fie înainte de mesele principale, fie după acestea.

„Înseamnă să nu ciugulim în continuu pentru că este permis. Mâncăm tot timpul covrigei, plăcințele, sandivșururi cu diverse salate pentru că din compoziția lor lipsește proteina animală, deci sunt de post. Dar nu în asta constă nici ținutul postului și nici sănătatea cu care ieșim din post” mai spune Maria Martac, biolog și consultant în nutriție.

Mai mult decât atât, alimentele de post trebuie consumate folosind aceeași regulă pe care o aplicăm atunci când introducem în dietă alimentele cu proteină animală. Asta înseamnă să mâncăm 3 mese principale pe zi, iar porțiile să fie mici.

„Porțile trebuie să fie mici, să avem pauză între mese și trebuie să fim foarte atenți că din acești carbohidrați, legume, fructe și foarte multe făinoase pe care le mâncăm nu ne prea săturăm. Și atunci trebuie să ne calculăm bine porțiile” mai spune Maria Martac, biolog și consultant în nutriție.

Categorii: Știri, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea