VIDEO Petele de pe dinți și cauza lor. Tu știi cum să faci corect igiena dentară a celui mic?

Petele apărute pe dinți au directă legătură cu momentul în care dentiția copiilor se formează. O igienă orală bună poate ajuta la prevenția apariției lor. Sunt însă și situații în care aceste pete nu pot fi îndepărtate.

„Este adevărat că sunt două tipuri de pete, exterioare, extrinseci, care se datorează unor alimente colorate sau când nu se spălăm bine pe dinți. În perioada de dentiție temporară sau mixtă sunt chiar niște bacterii incriminate de apariția acelor pete negricioase de pe suprafața smalțului, iar copilul trebuie să-și îmbunătățească igiena. Se fac chiar periaje profesionale în cabinet, astfel încât să le prevenim” susține dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializare în ortodonție și estetică dentară.

Petele albe și gălbui și cauza care le provoacă

Pe de altă parte, o altă categorie de pete, cele albicioase sau gălbui, nu pot fi îndepărtate prin o igienă dentară corespunzătoare. Ele sunt rezultatul unor factori precum virusuri sau bacterii ce au afectat copilul la momentul formării dinților.

„Dar mai există și petele intrinseci, din structura smalțului, asta înseamnă că pot avea cauze multiple de când se formează și se mineralizează smalțul definitiv. Înseamnă că un factor a interferat în acest proces de mineralizare. Poate fi chiar o viroză a copilului în primul său an de viață poate interfera cu mineralizarea și de aceea observăm la nivelul incisivilor centrali și la nivelul molarilor de 6 ani apariția unor pete albicioase până la gălbui” mai spune dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog, specializare în ortodonție și estetică dentară.

Categorii: Știri, Video
Tags: ,
Ți-ar putea plăcea